RP ✔️ ⚠️Achtung! BLE157/158/155 Zwangsupdate in Xiaomi Home App 1s / Pro 2 / Mi3

Witam wszystkich,
Wczoraj, po 2 dniach badań na tym forum, udało mi się obniżyć poziom BLE za pomocą ST-Link V2.

Bardzo dziękuję za udzielenie wszelkich niezbędnych informacji.

Procedura mojego downgrade'u złego BLE 157 do -> BLE 136 :

• Zakup ST-Link V2
  • Usunięcie deski rozdzielczej ze skutera ->
  • Wylutuj/wyłam kondensator C2 (uważaj na otaczające elementy)
  • Podłącz/przylutuj deskę rozdzielczą do ST-Link V2. Zaleca się ostrożność! (Przerwanie torów przewodzących, zwarcia spowodowane mostkami lutowniczymi itp.)
  • Instalacja oprogramowania STM32 ST-LINK Utility v4.4.0 na komputerze PC (przerwa na instalację sterownika podczas instalacji ->
  • Tutaj ST-Link z przewodową deską rozdzielczą został podłączony do komputera (użyto USB 2.0)
  • Wykonaj instalację sterownika
  • Uruchom plik blePRO2rec.bat dla hulajnogi Xiaomi Pro 2. (Wybierz odpowiedni plik dla innych modeli!)
  • Po zakończeniu downgrade'u musisz ponownie nacisnąć klawisz na klawiaturze komputera i to wszystko.
  • Następnie wyciągnąłem ogniwo ST z PC i po zdjęciu połączeń z ogniwem ST ostrożnie zamontowałem je w skuterze (w gumowych rękawiczkach)
  • Zainstalowałem również wersję BLE 134 za pomocą DownG (nie mogłem połączyć się z narzędziem ScooterHacking!)
  • Potem udało mi się ponownie podłączyć skuter za pomocą narzędzia ScooterHacking Utility i przywrócić wszystkie wersje oprogramowania do stanu sprzed paskudnej aktualizacji. (BLE: 136, BMS: 141, DVR: mój stworzony program do strojenia z

Wymagane pliki można znaleźć tutaj ->
Wszystkiego najlepszego!
W paczce z plikami nie ma pliku blePRO2rec.bat. Mam hulajnogę Xiaomi Mi Pro 2. Którego pliku mam użyć? Czy plik blePROrec.bat (bez 2) będzie odpowiedni dla mojego modelu?
Post automatically merged:

W paczce z plikami nie ma pliku blePRO2rec.bat. Mam hulajnogę Xiaomi Mi Pro 2. Którego pliku mam użyć? Czy plik blePROrec.bat (bez 2) będzie odpowiedni dla mojego modelu?

Wird wohl so sein, denn er findet offenbar weder eines der einschlägigen polnischen Foren, noch einen Übersetzer. :(

---

W paczce z plikami nie ma pliku blePRO2rec.bat. Mam hulajnogę Xiaomi Pro 2. Którego pliku mam użyć? Czy plik blePROrec.bat (bez 2) będzie odpowiedni dla mojego modelu?

Es gibt keine blePRO2rec.bat im Paket mit den Dateien. Ich habe einen Xiaomi Pro 2. Welche Datei soll ich verwenden? Wird die Datei blePROrec.bat (ohne 2) für mein Modell korrekt sein?
Ja, das Dashboard des Pro 2 kann auch mit der BLE für den Pro (1) geflasht werden. BTW: Nutz' endlich einen Übersetzer für Deine Beiträge; also nicht nur fürs Lesen, sondern eben auch fürs Verfassen!

Tak, deskę rozdzielczą Pro 2 można również flashować za pomocą BLE dla Pro (1). BTW: wreszcie użyj tłumacza do swoich postów; Czyli nie tylko do czytania, ale także do pisania!

ok das wollte ich wissen danke für die antwort! Tut mir leid, ich benutze den automatischen Übersetzer auf meinem Handy und dachte, der Beitrag wäre in deiner Sprache (DE). Ich habe mich geirrt. In Zukunft werde ich Beiträge am Computer schreiben :) Und nachdem der Vorgang abgeschlossen ist, müssen Sie den Kondensator hinzufügen, den Sie zuvor entfernt haben?

Mod Edit:
Anonfiles Hoster existiert nicht mehr.
Nutzt bitte den MiDu-Flasher:

Wird wohl so sein, denn er findet offenbar weder eines der einschlägigen polnischen Foren, noch einen Übersetzer. :(

---

Ja, das Dashboard des Pro 2 kann auch mit der BLE für den Pro (1) geflasht werden. BTW: Nutz' endlich einen Übersetzer für Deine Beiträge; also nicht nur fürs Lesen, sondern eben auch fürs Verfassen!

Tak, deskę rozdzielczą Pro 2 można również flashować za pomocą BLE dla Pro (1). BTW: wreszcie użyj tłumacza do swoich postów; Czyli nie tylko do czytania, ale także do pisania!

Natürlich gibt es die im Paket?!

Anhänge

• Screenshot_20220507-071719_Total Commander.webp
    Screenshot_20220507-071719_Total Commander.webp
    79,1 KB · Aufrufe: 111
Zuletzt bearbeitet von einem Moderator:
  • Hilfreich!
Reaktionen: email.filtering
Ich habe die ganze Prozedur gemacht, ich habe ein neues Soft hochgeladen und jetzt piepst der Roller und hat Fehler 35, Hilfe: (((

35=wrong serial number

Kannst du dich mit SHU mit dem Scooter verbinden? Wenn ja, bitte Screenshot von DRV , BLE, BMS, etc.

Ich denke, du hast einen Pro 2, keinen Pro? Auch die DRV ist mir völlig unbekannt... WAS hast du gemacht?